Column

26Shares
Share Button

LenteLente is …

Wie zijn instrumenten de kost geeft merkt het: het is lente. Nog niet officieel, maar who cares? De temperatuur heeft dubbele cijfers, het zonnetje schijnt en de wind is aangenaam zuidelijk. Nog even en de zomer begint zowat in mei.

Hoe gaat dat, die eerste stralende dag van het jaar? De vrouwmens droomt van een rood gekleurde borstpartij, de huisarts krijgt eindelijk weer eens andere dan depressieve klachten voorgeschoteld en menig voorgenomen scheiding wordt heroverwogen. Het leven is een feest.

Niet dat iedereen blij is met het vroegertje. Duizenden hooikoortspatiënten zien de niesbui al hangen, honderden ijsmeesters moeten zich omscholen tot ijscoman en bij de Friese Bond van Vogelwachters is de pleures uitgebroken. De kieviten zijn van de leg.

Pas echt beklagenswaardig zijn evenwel niet degenen zonder, maar juist degenen mét een baan. Op zo’n prachtige eerste lentedag als afgelopen maandag, weten de loonslaven zich opgesloten tussen vier muren of vijf portierdeuren. Voor hen niet het geluid van hummende hommels of kwetterende koolmezen. Scharrelkippen zijn beter af.

Nee, de echte mazzelaars onder ons zijn de werkelozen. Mazzelaars omdat er geen druk is van het moeten geld verdienen. Immers die 2e auto voor naar het werk of de naschoolse opvang voor tijdens het werk, zijn niet nodig. In plaats daarvan stellen zij het schrijven van de drie duizendste sollicitatiebrief nog even uit, pakken de hondenriem en genieten met volle teugen van de alom tegenwoordige uitkom. Werkeloos toezien krijgt ineens een heel andere betekenis.

Honden

Share Button
26Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.