Column

162Shares
Share Button

geert-wildersGeert Wilders, bedankt!

Tsjonge, jonge. Dat was me het weekje wel zeg. En ik maar denken dat alleen de Gasunie aardbevingen veroorzaakt. Nou, mooi niet. Jij liet heel Nederland op z’n grondvesten schudden. Waar ik je trouwens voor bedank.

Nu zie ik je in gedachten al bedenkelijk kijken. Bedanken? Daar zit vast iets achter. Dat klopt. Maar dat is toch niet nieuw voor je? Voor jou, die overal wat achter zoekt? Kwade bedoelingen vooral. Die ik overigens niet heb. Maar luister, dan begrijp je wat ik bedoel.

Ja Geert, ik bedank je. Ik bedank je voor je misselijk makende optreden in Den-Haag. Je optreden waarbij het gepeupel zich liet verleiden tot het scanderen van “Minder, minder, minder!” Wat zeg je? Je verleidde ze niet, maar stelde gewoon een vraag? O, je distantieert je dus van je eigen achterban? Oei, oei, oei Geert. Is dat nu wel zo verstandig? Nou ja, duidelijk is het in ieder geval wel.

Maar laat ik to the point komen. Ik bedank je dus voor je walgelijke optreden. Waarom? Omdat het binnen no time leidde tot een hartverwarmende saamhorigheid waar ons mooie landje zo’n behoefte aan had. Mede- en Nederlanders – er is geen verschil, maar anders snap je niet wat ik bedoel – schaarden zich gezamenlijk rond de tafel om afstand te nemen van jouw vieze woorden. Jouw woorden die, gelijk aan stront, miljoenen bloemen laten bloeien. Ja, dat zien maar weinigen.

Ja Geert, je hebt ons wakker geschud. Weliswaar met de lucht van gier, maar het doel heiligt de middelen. Toch? Je verwachtte natuurlijk niet dat het allemaal zo zou lopen, al zal je dat glashard ontkennen. Ja, beste Geert, leer mij jou kennen. Slim van je. Alleen niet bijster intelligent.

Wat zeg je Geert? Of er een verschil is tussen slim en intelligent? Nou reken maar! Slimheid zit in het hoofd Geert, maar intelligentie in het hart. Slimheid is problemen zien, intelligentie is oplossingen zien.

Wat zeg je? Je had zo’n mooie oplossing voor ons land bedacht? En ik beweer net nog dat oplossingen getuigen van intelligentie. Ha, ha, die Geert. Niet voor één gat te vangen. Alleen ‘minder Marokkanen’ is in de verste verte geen oplossing te noemen en dus niet intelligent. Ja, nou jij weer.

Maar voordat je nu – zoals je wel vaker doet – de wijsneus gaat uithangen, nog even wat anders. Kijk eens achter je. Ja, toe maar. Kijk eens achter je. Wat is het stil hè? Wat blijken er opeens verrekte weinig mensen te zijn die jou door dik en dun steunen. Hoe zou dat nu toch komen Geert? Misschien ooit gehoord van de uitspraak: ‘Wie het zwaard hanteert, zal door het zwaard vergaan?’ Is dat niet een beetje – een ietsepietsie maar – van toepassing op wat jij allemaal aan het doen bent Geert?

Wel hè Geert? Dus ook daarvoor bedankt. Je zorgt ervoor dat niet wij je hoeven te stoppen, want dat doe je zelf al. En ik maar denken dat je een grote egoïst bent. Dat spijt me Geert. Maar een mens kan zich vergissen. Heel erg vergissen. Ook jij Geert.

Geert Wilders Peace

Share Button
162Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.