Column

9Shares
Share Button

BehangerOranjezoet

De Heer zij geprezen, want het WK-voetbal komt eraan. En dat zullen we weten ook. Zo heeft warenhuis Blokker de magazijnen tot de nok toe volgestouwd met leuke spulletjes, zoals oranje truitjes voor – jawel – honden. Krijgt dierenmishandeling toch nog een feestelijk tintje.

Of het feest ook daadwerkelijk doorgaat is overigens nog maar de vraag, want tussen de waan van FIFA-baasje Blatter en de werkelijkheid, staan nogal wat praktische bezwaren in de weg. Veel stadions zijn nog niet speelklaar.

Terwijl Seppie zich zorgen maakt of er tijdens de openingsceremonie wel een kussentje van echt leer onder zijn dikke bips ligt, heeft een deel van de Nederlandse bevolking zo zijn eigen problemen. Ik doel dan op onze landgenoten die zich geen armoedig Roy Donders juichpak kunnen veroorloven, simpelweg omdat ze aan de verkeerde kant van de armoedegrens leven. Aan het einde van hun geld, is de maand nog niet op.

Is een armoebult, eigen schuld? Voor sommige armen is dat een waarheid als een koe. Zij trekken niet aan de uiers die het beest hen voorhoudt. Echter, er zijn er ook die melken tot ze een ons wegen, maar toch weinig melk overhouden omdat ze een overjarige koe te pakken hebben. Pech gehad.

Dit laatste is bijvoorbeeld het geval bij vriendin P. Zij koos er weliswaar zelf voor om haar man te verlaten, maar om nu te zeggen dat er sprake is van ‘uit vrije wil’, dat gaat te ver.

Enfin, eerder deze week bekeek mijn lieftallige echtgenote de nieuwe flat van P. en vroeg haar wanneer de vloerbedekking zou worden gelegd. Nou, niet dus, want het inkomen van haar 2e baan gaat namelijk in zijn geheel op aan de huur van het ongestoffeerde hok op zoveel hoog. Lastig, vooral als je ex bij het lezen van het woord ‘alimentatie’, iedere keer een acute aanval van dyslexie heeft. Om over dyscalculie nog maar te zwijgen.

Om een lang verhaal kort te maken: wij hebben de nieuwe vloerbedekking betaald. Dat leek ons beter dan geld te verspillen aan wuppies, huppies of andere kolerezooi. Ziet er hartstikke mooi uit zo’n WK-replicashirt á 85 eurootjes, maar die hoef ik niet zo nodig nu ik weet dat P. op een betonnen vloer zit. Je begrijpt dat.

Nu de vloer is geregeld, resten nog de muren. Ja, ook daar zit nog niets op. Zou het niet fantastisch zijn voor P., als die ook zouden zijn bedekt? En dan bedoel ik niet met graffiti.

Kortom, doe een duit in het behangzakje en laat – als ik zo vrij mag zijn – mij via Facebook of email* weten wat jouw bijdrage is. Ik garandeer je dat je P. er gelukkig mee maakt en dat jouw oranjebittertje zal smaken als nooit tevoren. Proost en alvast bedankt!

Oranjezoet

* zijnzegje@gmail.com

Share Button
9Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.