Column

17Shares
Share Button

hondje5Hondsdol

Volgens een krantenbericht moeten baasjes steeds meer op hun hond gaan lijken. Althans, dat wil de politie in Haarlemmermeer. De hermandad wil dat hondenbezitters waakser worden en direct 112 bellen als ze tijdens het wildplassen en –poepen iets verdachts zien. Een zorgwekkende zaak.

Op het eerste gezicht lijkt het een goed idee. Hondlief draait een drol uit het tweede gezicht, terwijl het baasje om zich heen kijkt of hij iets ziet dat niet in het haakje is. En kruipt daar plots een louche figuur over de schutting, dan is het bellen geblazen en een kwestie van tijd voordat de sterke arm de inbreker oppakt. Hond in het bakkie.

Maar wacht eens even. Want wie zegt dat de schuttingtoerist ook daadwerkelijk een schurk is? Misschien is de klimgeit wel het neefje van sportman Churandy – ik ben blij man – Martina, die in de voetsporen wil treden van zijn olympische oom en traint voor het onderdeel hoogspringen. En is dat niet het geval, dan nog. Want wie bepaalt wat ‘louche’ is? Wat er onguur uitziet, kan weleens een nieuwe modetrend zijn. Weet jij veel?

Nu zijn oom en tante agent natuurlijk ook niet van gisteren en dus maken ze de spionnen in spe duidelijk hoe je verdacht gedrag kunt herkennen. Want fout-positieve situaties moeten natuurlijk worden voorkomen, zoals mijn collega Jan onlangs overkwam toen hij naar een huis stond te kijken en hij door de bewoonster voor rotte vis werd uitgemaakt. Werd zijn gezonde belangstelling voor architectuur hem toch bijna fataal.

Wat echter blijft is dat, terwijl ik met Lassie op jacht ben naar inbrekers, diezelfde bandieten tijdens mijn afwezigheid mijn huis kunnen leeghalen. Moet ik natuurlijk zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en niet vergeten het keukenraampje dicht te doen. Allemaal goed en wel, maar als iedereen dat doet, dan is het hele project natuurlijk overbodig. En dat willen we natuurlijk niet, toch?

waakbord

Share Button
17Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.