Column

20Shares
Share Button

Alles op z'n tijdAlles op z’n tijd

Sinds Nick & Simon reclame maken voor de NS, zijn ze het spoor bijster. Het is oorlog in hun hoofd en dus zijn ze in the war. In de war, want ze brengen nu al – begin oktober – hun kerst CD uit. Ben je dan aan het einde van je Volendamse visserslatijn, of niet? Precies.

Onze vrolijke visvrienden zijn niet de enigen die hopen op een vroeggeboorte van het kindeke Jezus. Was dat wel zo, dan was het eenvoudig geweest. Gewoon het Gelredome op slot houden t/m 5 december en klaar is Kees (Kees is trouwens een achteroom van Nick en de halve nicht van Simon). Maar helaas, zo werkt het niet want de halve maatschappij kan-nie-wachten-nie.

‘Beter vroeg dan nooit’ is tegenwoordig het devies. Zo willen de pensioenfondsen het liefst dat je al in de baarmoeder bij hen tekent, werd de paashaas eind juli al in Haastrecht gesignaleerd en draait de Sinterklaasfilm nu al in de bioscopen, weken voordat de NS last heeft van blaadjes op de rails. Dat er nogal wat mensen niet sporen is duidelijk.

Als je echter – zoals ik – ouderwets bent opgevoed, dan weet je dat haastige spoed lijdt tot bloed. Ik struikel dan ook nooit omdat ik te hard hol. En de kruidnoten die al sinds begin augustus hoog opgetast in de supermarkt liggen, laat ik links dan wel rechts liggen (hangt ervan af welke kassa je kiest).

Kijk, ik begrijp best dat je eind september al oefent voor de uitoefening van het Weihnachtsoratorium. Dat moet ook wel wil het een beetje christelijk klinken tegen de tijd dat het kindje wordt gewiegd. We willen tenslotte geen postnataal geblèr in een volle kerk. En ik begrijp ook heel goed dat je als fabrikant van chocoladeletters, al met Pinksteren de geest krijgt. Denk je daar in augustus pas aan, dan mis je de pakjesboot. Maar om nu de eerste dag na de zomervakantie het hele alfabet in de schappen te leggen, dat gaat mij te ver. Op die manier krijgt een mens niet eens de gelegenheid in de zomer-uitverkoop een paar schoenen te kopen voor bij de schoorsteen.

Waar het bij al die ondernemers natuurlijk allemaal om draait, is geld. En dan heb ik het niet over die chocolademunten. Nee, ik heb het over de echte pecunia. De gedachte achter het ‘snel zijn’ is simpel: hoe eerder de kruidnoten in je toko liggen, hoe groter de kans op een groter marktaandeel. Kortom, wie het eerst komt, het eerst graait.

Allemaal goed en wel, maar is het ook leuk om paaseieren te eten op Goede Vrijdag? Nou, nee dus. Want het vol-verwachting-klopt-ons-hart-principe gaat eraan, ook bij ‘Christmas With Nick & Simon’. Nog geen 24 uur na de release, is het album gratis te downloaden. Geen royalty’s dus voor ons duo. Maar dat krijg je ervan als je te vroeg piekt.

Nick & Simon collage

Share Button
20Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.