Column

26Shares
Share Button

Raarzeggen

RaarzeggenMensen zeggen soms rare dingen. Zoals Rutte doet, als hij het heeft over de Europese grenzen. Die moeten wat hem betreft beter worden bewaakt, omdat – zo voorspelt hij – anders de Unie instort. Daarbij vergelijkt hij de Unie met het Romeinse Rijk.

Wat de chief des vaderlands zegt is raar. Waarom? Omdat hij als afgestudeerd historicus moet weten dat het Romeinse Rijk niet in elkaar donderde door bedreigingen van buitenaf, maar door geklooi van de Romeintjes zelf. Europa vergelijken met de Romeinen kan dus wel – want ook binnen Europa wordt heel wat gerotzooid – maar ken dan de feiten en verkoop geen onzin. En zeker niet twee keer.

Een ander raar geval is de drieëntwintigjarige actrice en zangeres Selena Gomez. Zij is het vrijgezelle leven beu en zoekt een man die al wat ouder is. Prima, maar klaag er dan vervolgens niet over dat je er uitziet als een puber van zestien. Dat is vragen om postzakken vol aanzoeken van mannen op hoge leeftijd zonder kleinkinderen. Waar ik overigens geen deel van uitmaak, laat dat duidelijk zijn.

Het raarste geval is evenwel tv-ster Plien van Bennekom. Zij laat in wachtkamerblad Margriet optekenen, dat ze tot voor kort niet eens meer wist hoe oud ze was. ‘Omdat ik het niet meer wist, heb ik het maar gegoogeld’. Heel raar van deze lieverd, vooral omdat ze daarna ook nog beweert dat ze geen problemen heeft met het ouder worden. Een gevalletje Kanniewaarzijn dus.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Want zo weet zanger Waylon niet wat hij moet doen, nu zijn zoon klaar is voor het middelbaar onderwijs. (Wat dacht je ervan om dat joch gewoon naar school te sturen?) En ook acteur James McAvoy slaat wartaal uit als hij zegt: ‘Ik zeg dat ik niet rook, maar doe het wel’. (Wat dacht meneer ervan om op te houden met die onzin en gewoon duidelijk te zijn, bijvoorbeeld door op Twitter een selfie te posten met een brandende peuk in z’n kanis? Kom op nou!)

Conclusie? Het is beter beroemdheden niet te vragen naar hun privéleven, maar alleen naar hun expertise. Behalve bij Rutte dan. Hij doet er dan ook goed aan emplooi te zoeken in de wereld van de waarzeggerij en een duo te vormen met gekke Geert, de man van wie hij op een wel héél knullige manier probeert kiezers af te pakken. Of is dat een raar idee?

IMG_1743

 

Share Button
26Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.