Elk nadeel heb

33Shares
Share Button

 

Een vrij bekende voetballer zei ooit dat ieder nadeel zijn voordeel heb. Een waarheid als een koe, die ook in deze turbulente tijd geldt. Zoiets beweren is misschien vloeken in de kerk, maar die zijn toch leeg. Over voordeel gesproken.

Is de zonzijde zien nodig? Nou en of! Want diverse media praten ons zowat een collectieve depressie aan. Waarbij die Truus van Nieuwsuur de kroon spant: bij ieder item steunt en kreunt ze, alsof ze nodig moet poepen.

Nee, dan lees ik liever berichten, zoals over die clown in het Witte Huis. Die geen mondkapje wil dragen omdat hij presidenten, premiers, dictators, koningen en koninginnen moet ontvangen. Tuurlijk gast. Toch moet dit worden aangemoedigd, want des te groter de kans dat we eerdaags van ‘m af zijn.

Wat ook fijn is, is dat er nu de app is dat het geluid van een rumoerig kantoor afspeelt. Kletsende collega’s, een zoemende airco of een printer die documenten uitspuugt, kunnen het wat levendiger laten lijken bij het thuiswerken. En wordt het wat té levendig, bijvoorbeeld omdat je nageslacht zich zo niet kan concentreren op het schoolwerk? Geen nood. Kalmerende apps zat. Of dreigen met huisarrest.

En dan die geweldige campagne van de Rijksoverheid. Met een tekst die luidt: ‘Want alleen sámen kunnen we anderhalve meter afstand houden’. De spijker op z’n kop. Want probeer dat maar eens in je eentje te doen.

Waarmee ik maar wil zeggen dat er dankzij de crisis, tal van lieve, creatieve en vaak ook humorvolle dingen ontstaan. Zodat kleintjes op berenjacht kunnen gaan, met kunst en vliegwerk cabinepersoneel wordt ingezet in de zorg en kinderliedjes reïncarneren (‘Zeg mondkapje waar ga je heen?’)*

Kortom, achter de wolken schijnt de zon. Waar je natuurlijk wel oog voor moet hebben. Waarvan die voetballer gezegd zou hebben: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

* Idee Marianne Koopman

Share Button
33Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.