Kerstgemis

28Shares
Share Button

Ziedaar, de mens. Hij viert kerst. In dit geval een echtpaar. Een koppel dat al tijdens de intocht van de goedheiligman de woning behing met kerstverlichting. Sindsdien kan men er nauwelijks meer naar binnen.

Het huis staat hier verderop. Dus ben je in de buurt, rij gerust langs. Wel je zonnebril opdoen, wegens gevaar voor tijdelijke blindheid. Vanwege de verlichting, die tot ver buiten de provincie wordt gezien. Zelfs op een satellietfoto van Europa bij nacht.

Het straalt niet alleen, maar het knippert ook. Zoals op een kermis. Van dakkapel tot tuinpad. Moet je in het huis slapen, je doet er geen oog dicht. Hoewel men daar iets op vond: sneeuw op de ramen. Uit een spuitbus. Gezellig.

Puntje van aandacht voor volgend jaar: het lichtwerk aan de gevel tussen slaap- en woonkamer. Het roept ons ‘Merr… Chr……s’ toe. Geen punt voor de goede verstaander, maar het oogt nogal lullig. Zelfs als je er tijdens het uitlaten van de hond voor de tweeënzeventigste keer langsloopt. Het trekt een verkeerd soort aandacht.

Over het in de belangstelling staan gesproken: de echtelieden willen dit maximaal. Hoe? Door vanaf eind november de auto’s van de oprit te weren. Zelfs de fietsen van de kinderen moeten eraan geloven. Door moeders direct in de schuur gezet. Zodat er geen lichtje aan het oog wordt onttrokken. Slim.

Vreemd is wel dat het tijdens de kerstdagen binnen in het huis stikdonker is. Men is niet thuis. Ik moet daar vreselijk om lachen. Wat lichtelijk overdreven is misschien.

Share Button
28Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.