Knopje koffie

35Shares
Share Button

Knopje koffieDe westerse mens kan het zich doorgaans veroorloven om tijdens de zomer een paar weken erop uit te trekken. Dan kan het zijn dat hij ontdekt, dat thuisblijven misschien een beter idee was. Zoals in mijn geval, in de keuken van een door mij gehuurd Portugees vakantiehuis. Daar staar ik wanhopig naar een kooktoestel. Ik krijg het kolereding niet open.

Vroeger was het gemakkelijker. Met eenvoudig te hanteren gereedschap, zoals een zakmes, een veldfles en een nagelschaartje, kon je de hele wereld aan. Heb je tegenwoordig die voorwerpen in je rugzakje op Schiphol bij je en zeg je één woord verkeerd, dan kan je het thuisfront later een kaartje sturen met: ‘Groeten uit Guantánamo Bay. PS. Het martelen valt reuze mee. Kusjes van Joke’.

Maar terug naar nu, want intussen staat de magnetron hier werkloos te zijn. Al drie dagen. Ja, de stekker zit in het stopcontact, dank u. En de designer heeft behalve tekst ook pictogrammen laten aanbrengen. Dus hoe laag moet je IQ wel niet zijn om het onding niet aan het stralen te krijgen? Precies.

Maar hoe goed ik ook duw, trek of vloek, Sesam blijft gesloten. En ook zoonlief komt er niet uit, of beter gezegd: er niet in. Een schrale troost, omdat het joch een hogere Cito-score had en met betere cijfers slaagde dan zijn vader. Maar wat heb ik eraan? Ik kan net zo goed proberen omhoog te vallen.

Maar dan … Na meer dan 72 uur, zie ik ineens wat de knop kan zijn. Het is een zwart vlakje zonder tekst of symbool, dat qua kleur en vorm volledig opgaat in het ontwerp van de rest van het apparaat. Daardoor valt het niet op, zoals een kleine vlek op een gevlekt T-shirt. Met een trillende vinger raak ik het aan, waarna het meegeeft en voilà! Warme melk maken voor in de koffie is eindelijk binnen handbereik.

Eind goed, al goed. Nou ja, voorlopig dan. Want de volgende opgave is het doen laten pruttelen van een voor mij totaal onbekend koffiezetapparaat. Of dat gaat lukken? Eerst maar eens op zoek naar de aan-uitknop.

Knopje koffie2

Share Button
35Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.