#maakkennismaandag

11Shares
Share Button

 8 oktober

Een luchtig, muzikaal en bovenal gezellig radioprogramma: dat is #maakkennismaandag op Meerradio, te beluisteren iedere maandagavond tussen 7 en 9.

Met deze keer:

  • opvallend regionieuws
  • de Splintertip (zie hieronder)
  • het album van de week
  • de (culturele) agenda
  • een gesprek met de Haarlemmermeerse auteur Suzanna Esther Mäkel over haar tweede boek De Stem (dat je trouwens ook kunt winnen!) en …
  • een interview met zangeres Leonie Meijer om te praten over haar album NJR 123 en haar optreden vrijdag 19 oktober in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp

Splintertip

De Splinterrrtip deze week komt van wat een aardige man moet zijn, want hij werkte samen met tal van grootheden als Prince, Stevie Wonder en Ed Sheeran – om er maar eens paar te noemen.

Het is Amerikaan Jon Batiste, die vanaf 2005 regelmatig optreedt en intussen al aan zijn 11e album toe is, getiteld Hollywood Africans.

Een prachtige track daarop is Don’t stop, dat gaat over ook doorgaan als het moeilijk lijkt. Batiste zingt het met overtuiging, waarbij hij zichzelf subtiel begleidt / laat begeleiden: dus luister ook eens tussen de regels door.

Album van de week

In 1978 verscheen de documentaire All You Need Is Cash. De film behandelt de carrière van de fictieve Britse rockband The Rutles, een uiterst komische parodie op The Beatles.

Eric Idle van Monty Python speelde een van The Rutles. Echte Beatle George Harrison heeft een kleine rol in de film, net als onder andere Mick Jagger en Paul Simon.

Ook de muziek van The Beatles werd uiterst nauwkeurig gepersifleerd door muzikant Neil Innes, ook wel het 7e Monty Python lid genoemd.

Het soundtrack album The Rutles kwam afgelopen vrijdag, na veertig jaar, opnieuw uit op vinyl, inclusief een bonus EP met zes extra nummers.

Veel luisterplezier!

Share Button
11Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.