Mannengriep

25Shares
Share Button

Wat is dat toch met vrouwen? Dat wanneer je als man eens een keer ongesteld bent, ze dan beweren dat jij je aanstelt. Dat de doorgaans begeerlijke wezens je ervan beschuldigen een bijna-doodervaring voor te wenden, zelfs als korsten snot je oogleden bedekken en het uit je oren komt. Waarom dan toch minachtend spotten en roepen: ‘Griep? Mannengriep zal je bedoelen!’

Is het dat de vrouw jaloers is, omdat de schepper de man afleverde zonder maandelijkse update van de hormoonhuishouding? Misschien een vorm van omgekeerd feminisme, waarbij zij zich groter voelt door hem kleiner te maken? Of is een oeroude angst de boosdoener, vervat in het bang zijn dat als vader ziek is, hij niet in staat is om op berenjacht te gaan en er dus geen vlees op de plank komt? Wie het weet mag het zeggen.

Wat de oorzaak van het natrappen ook is, we doen er wijs aan er geen verklaring voor te zoeken. Ook niet voor wat onterecht als aanstelleritis wordt aangemerkt. Want ook al zou het waar zijn dat jongens écht zieker worden van een griep- of verkoudheidsvirus dan meisjes, dan nóg is dat tegen dovevrouwsoren spreken. De Paus proberen te overtuigen dat God niet bestaat, heeft méér kans van slagen.

Maar ja, wat dan? Moeten wij mannenbroeders het ons dan maar laten welgevallen onterecht te worden beschuldigd van aandachttrekkerij? Of in therapie gaan, om in een zweethut ons man-zijn te herontdekken? Of het er toch niet bij laten zitten en in kotsgroen gekleurde hesjes de straat opgaan? Wat is wijsheid?

Op die laatste vraag kreeg ik antwoord tijdens een heuse koortsdroom. En hoewel de meeste dromen bedrog zijn, kwam ik er badend in het zweet achter wat ons kerels te doen staat als we door de vrouwelijke kunne weer eens valselijk worden beschuldigd. Dat is eerst heel diep ademhalen (gebruik wel eerst een neusspray) en daarna zo overtuigend mogelijk zeggen: ‘Maar toch hou ik veel van je’. Ze zal ogenblikkelijk zijn genezen.

Share Button
25Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.