Nederlands Elftal kampt met baltekort

31Shares
Share Button
blindVan onze sportredactie:

Net als bij het Nederlandse leger, bestaat er ook bij het Nederlands Elftal een groot tekort aan munitie. Er zijn veel te weinig ballen, zodat veel geplande oefenwedstrijden waarschijnlijk niet doorgaan.

De baltekorten zijn er al langer, maar zijn nu nijpend geworden. Het is zelfs zo erg dat voetballers tijdens de training met onzichtbare ballen moeten oefenen, aldus bondscoach Danny Blind. Dit komt de sfeer niet ten goede, omdat het tot felle discussies leidt over of de bal nu wel of niet over de lijn was.

Blind noemt het baltekort desastreus voor het moreel van de profvoetballers, die er eerst nog balorig van werden. Maar nu de lol er af is, maakt hij zich het meest zorgen om de spelers die extra schiettraining nodig hebben, voordat ze naar het EK gaan. De bondscoach vraagt zich dan ook hardop af, of het niet beter is om zich in de kwalificatieronde te laten uitschakelen. Blind denkt dat het volgen van de tactiek van zijn voorganger (Hiddink, red.), daarvoor voldoende moet zijn.

KNVB

De KNVB erkent dat er niet genoeg ballen zijn. De voorraden zijn vaak krap, vooral door een hoog verbruik tijdens het oefenen van strafschoppen. Daarbij worden veel ballen buiten het trainingsveld geschoten, die daarna op onverklaarbare wijze verdwijnen.

Zodra er extra geld beschikbaar is, worden de voorraden aangevuld, aldus de KNVB. Tot dat moment worden de 3 ballen die er nog zijn, verdeeld over de trainingssessies. Daarbij is het de spelers overigens verboden om na een goal de bal onder het shirt te verbergen. Dit zou tot paniek kunnen leiden.

Reacties Kamer

Verschillende Kamerleden hebben op het bericht gereageerd. D66 en de ChristenUnie deden er op Twitter wat lacherig over, al gaf de CU wel toe dat men er in haar partij ‘de ballen verstand van heeft’.

Een CDA-Kamerlid zegt dat zijn partij het tekort aan ballen al tijdens het WK van 2014 voorzag. Hij wil dan ook opheldering van minister Schippers over deze ‘beschamende vertoning’.

Schippers was overigens niet voor commentaar bereikbaar, omdat volgens haar woordvoerder zij nog druk bezig was met het troosten van haar collega van Defensie.

ballennet

Share Button
31Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.