Op de bus doen

25Shares
Share Button

Ed is klusser. Zo een met een busje. Met belettering, zodat we de doe-het-voor-anderen kunnen bereiken. Zo te zien is de buren dat gelukt.

Als ik naar het busje kijk, concludeer ik dat Ed een vakman moet zijn. Dit omdat er niets over zijn professionaliteit op zijn bus staat. Een goed teken, want iets expliciet vermelden terwijl je het impliciet al verwacht is verdacht. Dat is net als bij ‘ambachtelijk bereid’, ‘huisgemaakt’ en ‘onze klanten waarderen ons met een 9’.

Toch heb ik wel wat aan te merken op Ed. Dat wil zeggen op zijn bus. Zo verschilt de kleur van de belettering slechts een fractie van die van de bus zelf. Beiden zijn donkergrijs en daarom zijn de letters en cijfers bijna onleesbaar. Dus wil je het mailadres of telefoonnummer van Ed lezen, dan moet je je wel binnen een straal van twee meter van de bus bevinden. Dit geldt overigens alleen voor overdag want zodra het gaat schemeren, lijken de opdrukken verdwenen. Het lijkt dan Eds bus niet meer.

Ook betreurenswaardig is dat het woord ‘Dakbedekkingen’ op de bus staat. Weliswaar maakt het direct duidelijk dat je Ed niet hoeft te bellen bij zoiets als een verstopte gootsteen, maar wat hij nu precies met dat woord bedoelt is onduidelijk. Ik gok dat Ed doelt op zijn specialiteit (het dakdekken) en niet op de materialen waarmee hij werkt (de dakbedekkingen). Maar schrijf dan gewoon dat je dakdekker bent Ed (dus zonder -be-). Dat voorkomt verwarring.

Het meest jammere is dat Eds Fortuyniaanse reclameleus in priegelschrift op de motorkap staat en alleen maar dáár. Alleen te zien als je met je snufferd recht voor het busje staat. Dat had best wat groter en op meer plaatsen afgedrukt mogen worden Ed. Met laten we zeggen een tikkie meer geschreeuw van de daken, dat ‘Ed your service’.

Share Button
25Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.