Pieken en dalen

29Shares
Share Button

Schiphol waarschuwde ons, dat zaterdag een piekdag zou worden. Dat onze nationale luchthaven zich ging verslikken in het aantal reizigers. Handig om te weten, omdat wij diezelfde dag moesten vliegen en wilden voorkomen dat verslikken, zou leiden tot stikken.

Nadat we ons het schompes mediteerden om de paniekaanvallen af te slaan die gewoonlijk optreden bij het denken aan gaskraan en paspoorten, wachtten we om kwart over twee ’s nachts op de taxi. Het Amsterdamse Taxicompagnons Maatschap bleek echter een criminele organisatie (betalen via internet en daarna niet komen opdagen), zodat code rood van kleur verschoot naar paars, bijna zwart.

Na vijfentwintig minuten adem-in-adem-uit, waren we eindelijk in staat A-Tax de Vries te bellen. Daar begreep men onze nood, zodat we slechts een uur te laat aankwamen bij Vertrekhal 3. Ondanks het tekort van drie euro aan contant geld, zette de chauffeur ons af en zagen we dat zijn geruststellende voorspelling uitkwam: de hal zag er uit als de plaatselijke supermarkt op een doordeweekse avond tegen negenen. Code paars werd groen; iets waar we niet op hadden gerekend.

Daarna kregen we de volgende verrassing, want van TUI mochten we niet eens aansluiten bij de gezellig lange wachtrij in Vertrekhal 1. Kwamen we met onze hoofden dus helaas niet in de krant staan. In plaats daarvan moesten we direct door de beveiliging, wat het onverwachte gevolg had dat we bij Starbucks adequaat moesten reageren op de signalen van de inwendige mens. Nog een hele opgave om vier uur ’s nachts. Op onze vliegtuigstoelen zaten we er nog van bij te komen en daardoor vergaten we tijdens het taxiën naar buiten te kijken, waar ons april-doet-wat-hij-wil-land werd getrakteerd op een prachtige hagelbui.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en in korte broek lezen we hier, dat de meesten van jullie Koningsdag moeten vieren bij temperaturen die in de verste verte niet doen denken aan de opwarming van de aarde. Dat spijt ons zeer en we zullen het er dan ook niet bij je inwrijven, dat we ons regelmatig moeten insmeren om code rood te voorkomen. Het zijn de ongemakken die nu eenmaal bij een piekfijne vakantie horen en waar we mee moeten leren dealen. Maar na alles wat we al voor onze kiezen kregen, gaat dat wel lukken. Dus maak je maar geen zorgen.

Share Button
29Shares

2 reacties op “Pieken en dalen

  1. Afzien in ons kikkerlandje…brrrr.
    Welverdiend genieten dus!!?
    Code bruin ken ik nog niet, maar die voeren jullie vast in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.