Pokéman

36Shares
Share Button

PokémanNa ‘linksaf!’ rijd ik gehoorzaam naar het centrum van ons dorp. Een plaats waar gewoonlijk veel mensen zijn, want daar vang je de meesten. ‘Stop! Stop hier even pap. Ja, even wachten… Jaaah!’ Een wezen dat er voor mij als jongere-oudere uitziet als een reïncarnatie van Barbapapa, is haar buit.

Hoe gaat zoiets? Wie kinderen grootbrengt maakt kennis met rages. Met gehaakte armbandjes, met zwak zaaddragende moestuintjes van ’s lands duurste kruidenier en nu dus met Pokémon GO, het spel dat het beloningscentrum in de hersenen overuren laat draaien. Kom daar maar eens om bij het maken van huiswerk.

Moet je als ouder meegaan met zo’n hype? Je laten meeslepen door de hartstocht van je kind, die je vriendelijk doch dringend verzoekt om toch vooral langzaam te rijden omdat er een Charmander in de buurt is? Het verstand zegt ‘nee’, maar het gevoel is sterker. Dus vooruit met de Geitgeit (11 punten).

Wat ook helpt om mee te gaan met de stroom, is het zien van andere vaderjagers. Bij de achteringang van Blokker Speelgoed, is er een die ons passeert met dochterlief op de bagagedrager. Tien meter verderop stoppen ze om de ook door ons gespotte Breedbil (of hoe dat beest ook mag heten) te vangen. Gelukkig, ik ben dus niet de enige mafkees.

Even later is het gillen, als de Charmander van zo-even weer opduikt en blijkt dat ie héél dichtbij is. ‘Hij zit op je schoot!’ gilt mijn halfwas. En of ik maar even wil stilzitten. Tuurlijk lieverd. Met mijn handen omhoog? Een passerende voetganger fronst en ik geef hem geen ongelijk.

Bijna thuis bedankt ze me uit de grond van haar hart. ‘Ik hou van jou pap.’ Niet zozeer vanwege de grote buit, zo legt ze me uit, als wel ‘omdat je dit speciaal voor mij wilde doen’. Graag gedaan schat. Wanneer gaan we weer?

Barbapapa en Eevee samen

Share Button
36Shares

2 reacties op “Pokéman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.