Pop- en Radiohistorie

0Shares
Share Button

29 mei

1959 – Eén van de eerste openluchtfestivals vindt plaats. Het is in het Herndon Stadion in Atlanta, waar meer dan 9.000 mensen kijken en luisteren naar o.a. Ray Charles, B.B. King en Jimmy Reed.

1962 – Chubby Checker wint een Grammy Award voor ‘Let’s Twist Again’ en Ray Charles voor ‘Hit The Road Jack’.

crosbystillsnash1969 – Het titelloze album van Crosby, Stills & Nash ligt in de winkel. Dezelfde dag wordt de single ‘Marrakesh Express’ uitgebracht. In de Nederlandse Top 40 komt het nummer niet verder dan plaats 36.

1971 – De Rolling Stones staan in de VS op 1 met ‘Brown Sugar’. Het is geschreven door Mick Jagger in augustus 1969 tijdens een pauze voor filmopname. Het nummer gaat over een aantal zaken die op dat moment nog min of meer taboe zijn, zoals gemeenschap tussen mensen van een verschillend ras en heroïnegebruik.

gruppo-sportivo-hey-girl-ariola1979 – Gruppo Sportivo  ontvangt een platina plaat voor het album ‘Back to 78’. Het moet de laatste officiële gebeurtenis zijn rond de band want 1 juni is het laatste optreden. Dit blijkt echter niet zo te zijn. In 1980 wordt de band opnieuw opgericht. Eind 2013 valt het doek definitief.

1983 – De leden van Kiss treden voor de laatste keer op met hun beroemde make-up. Althans, dat is de bedoeling want in 1996 komen ze nog één keer samen en schminken de heren zich zoals vroeger.

Dire+Straits+-+On+The+Night+-+DOUBLE+LP-2367841992 – De Dire Straits staan 4 avonden in de Rotterdamse Kuip. Het jaar erop verschijnen live-opnamen van de tour op het album ‘On the night’. In de Nederlandse Album Top 100 bereikt het de 2e plaats.

1992 – Procol Harum en het Edmonton Symfonie Orkest geven een reünieconcert in het Canadese Edmonton. Ruim twintig jaar eerder (1971) speelt Procol Harum ook met een orkest, iets dat de echte fans niet zo kunnen waarderen. Toch wordt het concertalbum een groot succes: meer dan 1 miljoen exemplaren worden verkocht. De live-versie van het nummer ‘Conquistador’ wordt ook op single uitgebracht en bereikt in Nederland de 8e plaats in de Top 40.

Natalie_Imbruglia Torn2002 – Zangeres Natalie Imbruglia, bekend van haar wereldhit ‘Torn’ uit 1997, wordt het nieuwe gezicht van cosmeticagigant L’Oreal. Ze verdient er zo’n slordige 170 duizend dollar per jaar mee.

Share Button
0Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.