Pop- en radiohistorie

8Shares
Share Button

6 maart

1913

In een krant in San Francisco wordt voor het eerst de term ‘jazz’ gebruikt. De eerste muziek die als jazz bekend staat wordt later dixieland genoemd. Het is een stijl waarbij een kleine groep muzikanten, improviseert op een bekende tune.

elton_john_kiki_dee-dont_go_breaking_my_heart_s1947

Geboortedag van Kiki Dee, die eigenlijk Pauline Matthews heet. In 1976 scoort ze, samen met Elton John, een nr. 1 hit met Don’t Go Breaking My Heart’.

1967

Thomas Acda, van Acda & De Munnik, ziet het levenslicht

1971Mebo2

Vanaf zendschip Mebo 2 beginnen zaterdag 6 maart 1971 de uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal in het Nederlands. Joost den Draayer en Jan van Veen presenteren het 1e uur. Binnen korte tijd wordt Noordzee een grote concurrent van Veronica en Hilversum 3.

Fleetwoord Mac Rhiannon1976

Van Fleetwood Mac verschijnt het nummer ‘Rhiannon’.

1993

De single van Whitney Houston ‘I Will Always Love You,’ staat voor de 14e achtereenvolgende week op 1 in de VS. Die dag, een nieuw record.

EarthWindAndFireSeptember7InchSingleCover2000

De leden van Earth, Wind and Fire spelen voor het eerst sinds 20 jaar spelen weer samen. De week ervoor maakt bandlid Maurice White bekend dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson.

2008

De Britse instantie RNID waarschuwt dat maar liefst 9 op de 10 jongeren een gehoorbeschadiging oplopen. Dit omdat ze luisteren naar luide muziek. Het RNID adviseert oordopjes te dragen als men langere tijd bloot staat aan geluid met een sterkte van 85 decibel of meer. Dit is het geval tijdens concerten en in bars en clubs.

Share Button
8Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.