Pop- & Radiohistorie

9Shares
Share Button

14 mei

vara-logo-1951-19611952 – De VARA doet via de radio verslag van de voetbalinterland Nederland-Zweden. VARA-voorzitter en 2e Kamerlid Jaap Burger roept tijdens de rust op om op de PvdA te stemmen tijdens de aankomende verkiezingen.

De voetbalbond is hierover verbolgen. Zij waarschuwt de VARA dat zij overweegt over te stappen naar een andere omroep. De VARA kiest eieren voor haar geld en laat weten het niet meer te zullen doen.

1981 – In de VS staat Kim Carnes op 1 met ‘Bette Davis Eyes’. Het staat daar 9 weken en is de grootste hit van 1981. In de Nederlandse Top 40 komt het niet verder dan plaats 16.

In 1982 krijgt Carnes een Grammy Award voor het nummer. Actrice Bette Davis stuurt Carnes daarom rozen. Ook zegt ze een fan te zijn van het nummer en dankbaar te zijn omdat op deze manier haar naam ook is verbonden met de moderne tijd.

Frank Sinatra1998 – Zanglegende Frank Sinatra overlijdt op 82-jarige leeftijd. In zijn jonge jaren richt hij de groep The Hoboken Four op, waarmee hij in 1935 een talentenjacht wint. In 1942 gaat Sinatra solo verder en wordt hij een grote ster. Wel zingt hij nog met anderen en hij heeft bijvoorbeeld in 1967 een grote hit met zijn dochter Nancy Sinatra met ‘Something stupid’.

In 1971 maakt Sinatra bekend ermee te stoppen. Niet veel later komt hij op dit besluit terug en gaat verder. Veel optredens volgen waaronder dat van 2 juni 1975 in het Concertgebouw in Amsterdam. Zijn tachtigste verjaardag wordt met veel andere sterren gevierd op 19 november 1995 in Los Angeles.

Big L Radio London2005 – Het oude radiostation BIG L Radio London is terug en wordt geopend door Cliff Richard. Honderden fans verwelkomen de zanger als hij in een dubbeldekker arriveert. Er is voor een dubbeldekker gekozen omdat Richard in 1963 met eenzelfde bus door Europa toert i.v.m. de film ‘Summer Holiday’.

2007 – Julien Clerc is in Nederland om samen met Rob de Nijs een nieuwe versie van ‘This melody’ op te nemen. De Nijs zet het nummer op zijn chansonalbum dat 14 maart 2008 in de winkels ligt.

Deleted_Scenes_from_the_Cutting_Room_Floor_cover2010 – Caro Emerald brengt ‘That man’ uit. Het komt van het album ‘Deleted Scenes from the Cutting Room Floor’. Net als haar vorige single ‘A night like this’, wordt ook dit nummer een hit in heel Europa. Het wordt gebruikt bij de Disney Nature film ‘Chimpanzee’. ‘That man’ staat 8 weken in de Top 40 en komt tot plaats 22.

2011 – Het album ‘Liverpool Rain’ van Racoon komt binnen op nr. 2 van de Nederlandse Album Top 100. Op het album staan hits als ‘No mercy’ en ‘Took a hit’. In 2012 wordt Racoon voor het album onderscheiden met een 3FM Award voor het beste album, beste single en beste artiest.

Anouk Eurovisie 20132013 – Anouk vertegenwoordigt Nederland in de eerste halve finale van het Euro-songfestival in het Zweedse Malmö met haar nummer ‘Birds’. Anouk gaat door naar de finale en eindigt als negende. Haar nummer wordt in Nederland nr. 1.

Share Button
9Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.