Pop- & Radiohistorie

5Shares
Share Button

28 mei

His masters voice1900 – Het beroemde logo ‘His Master’s Voice’ wordt geregistreerd als handelsmerk. Phonograaffabrikant Emile Berliner, heeft eerder de rechten gekocht van het schilderijtje van Francis Burraud. Daarop is te zien dat de hond van Burraud – Nipper – in de hoorn kijkt.

Het wordt een van de meest herkenbare logo’s in de geschiedenis nadat het wordt gebruikt door de Victor Talking Machine Company, de voorloper van RCA.

1957 – De National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) wordt opgericht. Deze organisatie organiseert vanaf 1958 de uitreiking van de Grammy Awards.

marianne-faithfull-as-tears-go-by-19641964 – Zangeres Marianne Faithfull neemt ‘As tears go by’ op. Het is een van de eerste door Mick Jagger en Keith Richards geschreven nummers. Het komt in eerste instantie terecht op de B-kant van een single, later op de A-kant. The Rolling Stones nemen het een jaar later zelf ook op.

Tijdens een interview in 1992 in het blad Guitar Magazine, vertelt Richards dat het nummer is geschreven in de keuken van een appartement. Ze werden daarheen gestuurd door hun manager met de mededeling dat ze er niet eerder uit mochten komen dan dat ze een nieuw nummer hadden geschreven.

Police Regetta1977 – Sting, Stewart Copeland en Andy Summers treden voor het eerst samen op. Precies 30 jaar later (28 mei 2007), begint The Police aan een reünie-tour. Ze treden meer dan 150 keer op, waarvoor in totaal 3,3 miljoen kaarten worden verkocht.

1985 – Geboortedag van Colbie Caillat. Aan het begin van de 21e eeuw scoort ze verschillende hits, waaronder ‘Bubbly’, ‘The little things’ en ‘Lucky’. De laatste wordt een wereldhit samen met Jason Mraz.

Het succes van Caillat begint met een Myspace-profielsite. Zonder dat ze een contract heeft bij een platenmaatschappij wordt het nummer ‘Bubbly’ meer dan 24 miljoen keer beluisterd.

PALOMA_FAITH2012 – Het 2e album van Paloma Faith komt uit. Het is getiteld ‘Fall to Grace’ en wordt m.n. in Engeland een succes. In Nederland komt het niet tot een hitlijstnotering. Ook haar 3e album uit 2014 – ‘A perfect contradiction’, met de single ‘Can’t rely on you’ –  doet weinig in Nederland.

Share Button
5Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.