Pop- & Radiohistorie

10Shares
Share Button

19 juni

1965 – De single ‘I can’t help myself’ van de Four Tops komt op 1 in de VS. Zanger Levi Stubbs is aanvankelijk niet tevreden met het resultaat en hem wordt beloofd dat het nog een keer over wordt gedaan. Daar komt het echter niet van en de plaat wordt dan ook uitgebracht.

Britain Radio1966 – Vanaf het zendschip Laissez Faire beginnen de officiële uitzendingen van Britain Radio. Om dit te vieren wordt er een groot feest gegeven in het Hilton hotel in Londen, waarbij men zo’n 1000 flessen champagne laat aanrukken.

Britain Radio wordt geen succes. De opvolger – Radio 355 – is ook geen lang leven beschoren: in de zomer van 1967 gaat dit station uit de lucht.

Intussen is de rekening van de champagne nog altijd niet betaald. Op 12 augustus 1972 – zes jaar later dus – vordert een rechtbank het betalen van de rekening.

Hello A1972 – De single ‘Hello A’ van het Nederlandse duo Mouth & MacNeal (Sjoukje Spijker en Willem Duyn) komt binnen in de Duitse hitparade. Eerder is het de Nederlandse Top 40 al binnengekomen en vanaf 3 juni staat het daar 6 weken op nr. 1.

1976 – De single ‘Play that funky music’ van Wild Cherry wordt uitgebracht. Pas later dat jaar – op 2 oktober – komt de single binnen in de Nederlandse Top 40, waar het 12 weken in staat en nr. 4 haalt. Het is de enige hit van Wild Cherry in Nederland.

1999 – De Volkskrant meldt dat het bekende programma ‘Muziek Mozaïek’ na de zomer wordt opgevolgd door ‘Mezzo’, dat gepresenteerd gaat worden door Robert Long. Een naamsverandering is volgens de AVRO nodig, omdat de naam ‘Muziek Mozaïek’ te sterk verbonden is aan die van Willem Duys.

firstfinaltourprog2004 –In een uitverkochte Amsterdam Arena, neemt Phil Collins afscheid van zijn Nederlandse fans. Zijn optreden is onderdeel van zijn ‘First Final Farewell Tour’ door Europa en de VS.

2011 – Zangeres Amy Winehouse ontvangt veel boe-geroep als ze in Belgrado op het podium staat. Duidelijk te merken is dat Winehouse zwaar onder invloed is en ze werkt zich dan ook hortend en stotend door de liedjes heen. Hoewel de kaartjes relatief goedkoop zijn (zo’n 35 euro), kunnen de toeschouwers het niet waarderen. Opvallend is dat niemand ingrijpt en men Winehouse op het podium laat staan.

Share Button
10Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.