Pop- & Radiohistorie

4Shares
Share Button

10 juli

Bird_Dog_single_cover1958The Everly Brothers nemen de nummers ‘Bird Dog’en ‘Devoted To You’ op. Beiden worden op één single uitgebracht, maar onafhankelijk van elkaar halen ze de Amerikaanse Top 10. ‘Bird Dog’ bereikt op 25 augustus de 1e plaats en ‘Devoted To You’ bereikt op 22 september de 10e plaats.

1965Sonny and Cher brengen het nummer ‘I got you babe’ uit; de Rolling Stones komen in de VS op 1 met ‘(I can’t get no) Satisfaction’ en Sam the Sham & The Pharaohs bereiken in Nederland plaats 1 met ‘Wooly Bully’.

focus-hocus-pocus-2-polydor1971 – De Nederlandse formatie Focus brengt de single ‘Hocus Pocus’ uit, dat op 29 binnenkomt in de Top 40. Het nummer staat op het album ‘Focus II’ dat ook internationaal succesvol is. In de Billboard Hot 100 bereikt het de 9e plaats. Focus bestaat uit toetsenist/zanger Thijs van Leer, gitarist Jan Akkerman, drummer Pierre van der Linden en bassist Cyril Havermans.

1982 – Het nummer ‘Someone Loves You Honey’ van June Lodge en Prince Mohammed bereikt de 1e plaats in de Nederlandse Top 40 en blijft daar 6 weken staan.

Het nummer is begin jaren 70 geschreven door Don De Vaney en wordt in 1975 voor het eerst op plaat gezet door country-zangeres Marie Owens.

Coldplayparachutesalbumcover2000 – Het debuutalbum van de Britse formatie Coldplay komt uit. Het heeft de titel ‘Parachutes’ en komt direct op nr. 1 in de Britse albumlijst.

Op de hoes van het album staat een globe. De foto is genomen door een van de bandleden met een Kodak wegwerpcamera. De globe is gekocht voor £10 en is te zien in de video’s van “Shiver” en “Don’t Panic”. Ook reist de globe mee tijdens de tours.

hermanbrood2001 – Muzikant Herman Brood overlijdt na een sprong van het dak van het Hilton hotel in Amsterdam. Bij zijn lichaam vindt men een briefje met de woorden: “Ik heb er geen zin meer in, misschien zie ik jullie nog wel eens. Maak er een mooi feest van.” Herman Brood wordt 54 jaar.

2008 – In Londen wordt het vel van het drumstel dat de Beatles gebruikten voor de cover van hun album ‘Sgt. Pepper’, voor 541.250 pond (zo’n 1 miljoen dollar) geveild. Ook andere memorabilia gaan voor een aanzienlijk bedrag onder de hamer, zoals de originele door John Lennon geschreven tekst van ‘Give peace a chance’, dat voor 421,250 pond (ruim 800.000 dollar) van eigenaar wisselt.Stg Peppers drum

Share Button
4Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.