Pop- & Radiohistorie

11Shares
Share Button

17 juli

U2 Angel of Harlem1959 – Terwijl ze nog onder arrest staat, overlijdt op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York, Eleanora Fagan Gough,beter bekend als Billie Holiday. De jazz zangeres is opgenomen met hart- en leverproblemen, die het gevolg zijn van een langdurige alcohol- en drugsverslaving.

In december 1988 brengt de Ierse popgroep U2 als eerbetoon aan Holiday, de single Angel of Harlem uit.

Radio Invicta collage1964 – Vanaf een voormalig legerfort op Red Sands in de monding van de Theems, gaat Radio Invicta uitzenden. Zoals dat bij meer zeezenders het geval is, is ook Invicta geen lang leven beschoren. Op 16 december komen de eigenaar, een disjockey en een technicus om het leven, als hun bevoorradingsschip kapseist. In februari 1965 stopt men.

Bob Marley No woman1975Bob Marley and The Wailers geven een concert in Londen, waarbij ze het nummer No woman, no cry opnemen. Het wordt als single uitgebracht en betekent voor Marley de definitieve doorbraak.

1982 – De titeltrack van de film en tv-serie Fame komt in Engeland op de 1e plaats terecht. In februari 1983 gebeurt dat ook in Nederland, waar het 3 weken bovenaan in de Top 40 staat. Actrice Erica Gimpel speelt de rol van Coco Hernandez in de tv-serie. De single wordt echter gezongen door Irene Cara, die dezelfde rol speelt in de film.

Poemas Mijn houten hart1999 – De single Mijn houten hart van De Poema’s komt op nr. 23 binnen in de Top 40. De Poema’s is een gelegenheidsformatie die bestaat uit het duo Acda & De Munnik en leden van Van Dik Hout. Het nummer staat er 15 weken in en bereikt de 7e plaats. In 2006 wordt het nog een keer uitgebracht, gezongen door Raffaëla & Paul de Leeuw. Het komt dan echter niet verder dan een notering in de Tipparade.

James Morrison You gave me2006 – Een dag later dan in Engeland, komt in Nederland de single You give me something uit van James Morrison. Het staat op het debuutalbum van Morrison, dat 2 weken later uitkomt. You bereikt de 2e plaats in de Top 40.

Share Button
11Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.