Pop- & Radiohistorie

0Shares
Share Button

3 april

Doe Maar Doris Day1924 – Geboortedag van zangeres, actrice en dierenactiviste Doris Day. De Nederlandse groep Doe Maar verwoordt in het album ‘Doris Day en andere stukken’ (1982) de verveling die volgens hen hoorde bij de films van Doris Day.

1953 – Geboortedag van Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk.

1965sam_the_sham_the_pharaohs-wooly_bully_s_11965 – ‘Wooly Bully’ van Sam The Sham & The Pharaohs ligt in de platenwinkels. Het nummer staat maar liefst 23 weken in de Nederlandse Top 40 en vanaf 10 juli op nr. 1.

1973 – Tijdens de repetities voor het Eurosongfestival wordt zanger Ben Cramer van het toneel verwijderd omdat hij een T-shirt draagt met daarop ‘Veronica 538’.

Live+at+Hammersmith+Odeon1979 – Kate Bush begint in Liverpool aan haar tournee. Een paar weken later (29 april) staat ze in een uitverkocht Carré in Amsterdam. Later blijkt dat het de enige tournee is die Bush ooit doet.

1987 – Tina Turner treedt op in de Rotterdamse Kuip. Het is het eerste concert in een reeks van vier.

1995 – Als Frits Spits op 24 februari stopt met het zeer populaire programma ‘Avondspits’, wordt hij ’s avonds tussen 6 en 7 tijdelijk vervangen door Tom Blomberg. Op 3 april wordt Blomberg vervangen door presentator Corné Klijn, die vanaf dan op Radio 3 ‘Kort & Klijn’ presenteert.

2001 – Robbie Williams krijgt in Londen de ‘Radio Academy Award’ uitgereikt, de prijs voor meest gedraaide artiest op de radio. Williams ontvangt de prijs voor het 3e achtereenvolgende jaar.

Krezip Sweet goodbyes2009 – De laatste single van de Nederlandse band Krezip komt uit. Het is ‘Sweet Goodbyes’ dat staat op het verzamelalbum ‘Best of Krezip’. Het nummer staat 25 weken in de Nederlandse Top 40, waarvan 4 weken op nr. 2.

Share Button
0Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.