Pop- & Radiohistorie

10Shares
Share Button

24 juli

George McCrae - Rock Your Baby1974 – In Engeland komt George McCrae op 1 met Rock your baby. Ook in Nederland bereikt het nr. 1: vanaf 17 augustus staat het nummer daar 8 weken.

Het nummer is geproduceerd door 2 leden van KC and the Sunshine Band en werd in amper 45 minuten opgenomen. Wat opvalt aan het nummer is de hoge falsetstem die McCrae gebruikt, iets wat binnen de discomuziek vaker werd gedaan. Het nummer inspireerde ook andere artiesten. Zo gebruikte ABBA het ritme in hun hit Dancing Queen.

Frits_Spits Studio_Hilversum_31978 – DJ Frits Spits lanceert De Steunplaat. De eerste is Let The Song Last Forever van Dan Hill. Oh Sheila van Ready For The World is op 23 september 1985 de laatste. Een week later begint Frits Spits met Het Avondspits Steunfonds, waarin luisteraars dagelijks de roulerende samenstelling mogen bepalen.

Craig_David_-_7_Days2000 – Van R&B zanger Graig David komt de single 7 Days uit. Het wordt voor David zijn grootste hit tot nu toe en het bereikt plaats 4 in de Top 40.

In Engeland bereikt het de 1e plaats en wordt het nummer onderscheiden voor het aantal verkopen. Het wint net niet de prijs voor BRIT Award for Best Single, want die gaat naar Robbie Williams met Rock DJ. In 2003 wordt de single nog wel genomineerd voor een Grammy Award voor beste mannelijke zang.

Let-her-go-passenger2012 – De single Let her go van Passenger komt uit. Het is de 2e single van het 3e album All the Little Lights.

De single wordt in Nederland een hit nadat een fan Passenger mailt om te vragen of hij het nummer in Nederland mag introduceren. En met succes, want de single komt op de 1e plaats in de Top 40, waar het 2 weken staat. Ook in veel andere landen bereikt het nummer de hoogste plaatsen.

Share Button
10Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.