Pop- & Radiohistorie

6Shares
Share Button

31 juli

Neil_Sedaka_Oh_Carol1959Neil Sedaka neemt het nummer Oh Carol op. Hij draagt het op aan zangeres Carole King, op wie hij hevig verliefd is. Het nummer bereikt de 9e plaats in de Billboard Hot 100.

Carole King reageert met het door haar geschreven nummer Oh Neil. Deze single wordt geen hit.

Beatles Hey Jude collage1968 – In de Trident Studio’s in Londen, nemen The Beatles 4 takes op voor het nieuwe, door Paul McCartney geschreven nummer Hey Jude.

Ondanks de lengte van het nummer (7:11), bereikt het in o.a. Engeland en Nederland, toch de 1e plaats. Na commentaar uit de VS wordt echter ook een kortere versie uitgebracht. Deze staat daar uiteindelijk 9 weken op 1, een record.

Veronica blijft als u dat wilt1971 – Na de bomaanslag op het zendschip MEBO II van Radio Noordzee en de daarop volgende arrestatie van Veronica-directeur Bull Verwey, start personeel van Radio Veronica spontaan de actie Veronica Blijft, Als U Dat Wilt. Dit omdat men vreest voor het voortbestaan van de zender.

avalon1982 – Het album Avalon van Roxy Music, komt binnen in de LP Top 50 op nummer 1. Het is de laatste, officiële plaat van de band.

Tijdens de opnamen zijn er tussen de bandleden spanningen. Wanneer bandlid Phil Manzanera wordt gevraagd wat zijn beste herinnering is aan het album zegt hij: “The day the bloody thing was finished”.

Sniff n The Tears1991 –De Britse formatie Sniff’n The Tears, staat met Driver’s Seat voor de 2e week op 1 in de Top 40. Het is niet de eerste keer dat het nummer goed scoort. In 1980 staat het ook in de Top 40 en bereikt dan nr. 4.

Dat het opnieuw een groot succes is, komt omdat het te horen is in een tv-commercial voor Pioneer Car Audio.

2006 – In het kader van hun wereldtournee A Bigger Bang, treden The Rolling Stones op in de Amsterdam ArenA. Ze spelen voornamelijk klassiekers, zoals Start Me Up, Sympathy for the Devil en Jumping Jack Flash.

Rolling Stones A Bigger BangTijdens de tour doen ze Nederland nog een keer aan. Op 8 juni 2007 spelen ze in het Goffertpark in Nijmegen. The Stones verdienen in totaal zo’n 400 miljoen dollar met hun tournee.

Share Button
6Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.