Pop- & Radiohistorie

10Shares
Share Button

7 augustus

Crew Cuts Sh Boom1954 – Het nummer Sh-Boom in de uitvoering van The Crew Cuts, komt op nr. 1 in de Billboard Pop Music Chart, waar het 7 weken blijft staan. Het origineel van The Chords, staat tegelijkertijd in de hitlijst.

Dat het een hit is, wordt later gezien als een teken dat op dat moment R&B populairder werd bij de blanke bevolking.

Ike and Tina Turner1960 – De eerste single van Ike & Tina Turner komt uit. Het is A fool in love dat is geschreven door Ike.

Oorspronkelijk is het de bedoeling dat een andere zangeres het nummer inzingt, maar zij komt niet opdagen. Tina Turner stelt voor dat zij haar plaats inneemt en op een apart spoor inzingt, zodat dit later weer gewist kan worden. Hierna zingt Tina het nummer in één keer in.

Als men bij de platenmaatschappij het nummer beluistert, is men enthousiast. De opname wordt op plaat gezet en een grote carrière begint.

bee_gees_broken_heart21971The Bee Gees komen in de VS op 1 met How can you mend a broken heart. Het blijft daar 4 weken staan en is voor de broers hun 10e nr. 1 hit.

Het door Barry en Robin Gibb geschreven nummer bieden ze eerst aan zanger Andy Williams aan. Uiteindelijk nemen ze het toch maar zelf op.

Esther Phillips Collage1984 – Op deze dag overlijdt zangeres Esther Phillips. Ze bezwijkt aan een lever- en nierkwaal na langdurig verslaafd te zijn geweest aan drugs en alcohol.

In Nederland heeft Phillips 1 hit: What a difference a day makes staat in 1975 6 weken in de Top 40 en bereikt plaats 9.

Love me in slow motion1998 – De nieuwe single van Total Touch komt uit. Het is Love me in slow motion dat een week later wordt gekozen tot Alarmschijf.

Uiteindelijk wordt het een kleine hit. Het staat 5 weken in de Top 40 en bereikt als hoogste plaats nr. 21.

O zone collage2004 – De Moldavische groep O-Zone komt in de Nederlandse Top 40 op nr. 1. Het in het Roemeens gezongen nummer staat daar 9 weken van de in totaal 22 weken.

Het lied, dat Liefde onder de lindebomen betekent, wordt uiteindelijk dé hit van 2004. De uitvoering van zangeres Haiducii haalt overigens ook de Top 40, maar met minder succes: zij bereikt plaats 8 en staat 8 weken in de lijst.

waylon_wicked_way2009 – De eerste single van Waylon komt uit. Het heet Wicked Way naar het gelijknamige debuutalbum Wicked Ways.

Nadat het nummer in de Top 40 eerst stijgt tot plaats 10, zakt het weer. Echter, daarna stijgt het weer tot plaats 11. Uiteindelijk staat het nummer 11 weken in de lijst.

 

 

 

Share Button
10Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.