Pop- & Radiohistorie

14Shares
Share Button

19 november

Supremes-Baby-Love1964The Supremes komen met Baby love op de eerste plaats van de Engelse hitlijst. Daarmee zijn de dames de eerste vrouwelijke groep die dit in Engeland lukt.

Baby love wordt de grootste hit voor de groep. Ook in de VS komt het op 1. In Nederland behaalt het plaats 7 in de Tijd voor Teenagers Top 10 en plaats 8 in de Top 40.

ELO Turn to stone1977 – Nieuw op plaats 23 in de Top 40 is Turn to stone van Electric Light Orchestra. Het is de eerste single van het debuutalbum van ELO en geschreven door Jeff Lynne. De single bereikt in Nederland plaats 23, 13 in de VS en 1 in Canada.

In 2012 brengt Jeff Lynne het nummer opnieuw uit, op het album Mr. Blue Sky, The very best of Electric Light Orchestra.

Intussen is het gebruikt in de sciene-fictionserie Dr. Who en in de film Detroit Rock City.

Owner451983 – Nieuw binnen in de Top 40 op 20 is Owner of a lonely heart van de groep Yes. Het komt van het album 90125, dat zijn naam dankt aan het catalogusnummer van de plaat.

1991 – Tijdens zwaar weer breekt de ankerketting van het voormalig zendschip van Radio Caroline, de Ross Revenge. Met behulp van de Royal Air Force wordt de bemanning van boord gehaald.

Ross Revenge3Een jaar eerder, op 5 november 1990, is Caroline al gestopt met uitzenden. Toch ligt het schip nog steeds op zee.

Nadat het op 20 november op zandbank Goodwin Sands loopt, wordt het naar een haven gesleept en opgeknapt. Het schip is nog steeds te bezichtigen.

Acda_En_De_Munnik_-_Groeten_Uit_Maaiveld2002 – Het album Groeten Uit Maaiveld van Acda & De Munnik komt uit. Er is ook een luxe editie te krijgen met een DVD. Hierop staan live-registraties van o.a. Laat Me Slapen, De Kapitein II en Lopen Tot De Zon Komt.

2011 – Nieuw op 29 in de Tipparade is Domino van Jessie J. Het nummer is de 5e single van het debuutalbum Who you are.

Jessie_J_-_DominoIn Nederland haalt het de 14e plaats, in de VS de 6e plaats en in Engeland de eerste plaats. In Engeland is het haar 2e nummer 1, nadat dit eerder is gelukt met Price tag.

Share Button
14Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.