Pop- & Radiohistorie

15Shares
Share Button

5 november

the-hollies-stop-stop-stop1966 – Hoogste binnenkomer in de Top 40 (op 28) is Stop stop stop van The Hollies. Het is een bewerking van het oudere nummer Come on back, dat door drie bandleden is herschreven.

Opvallend is het gebruik van de banjo door bandlid Tony Hicks. Jaren later, tijdens een live-concert in 2011, laat Hicks zien nog steeds goed overweg te kunnen met het instrument. Hij brengt een minutenlange solo ten gehore (zie video).

Status Quo Rockin1977 – Op plaats 24 in de Top 40 komt het nummer Rockin’ all over the world binnen van Status Quo. Het is geschreven door voormalig bandlid van Creedence Clearwater Rival, John Fogerty.

Rocking’ wordt de meest succesvolle single van de Britse groep. In 2014 verschijnt het in een folk-versie op het album Acoustic: Stripped Bare, waarop de mannen zich van een mildere kant laten zien.

Stones Undercover1983 – Alarmschijf is Undercover of the night van de Rolling Stones. Het nummer wordt in 1982 geschreven door Mick Jagger, tijdens de opnamen voor een nieuw album.

In het MTV-tijdperk gaat de single vergezeld van een clip, waarin Jagger verschillende rollen speelt, o.a. die van een besnorde detective.

Ross_Revenge1990 – Als blijkt dat tijdens een storm de pompen van het zendschip de Ross Revenge het niet houden en het zendschip te veel water maakt, sluit Radio Caroline dj Neil Gates de uitzendingen. Hij zegt de volgende morgen om 6 uur weer terug te zijn.

Zover komt het echter niet omdat het geld op is. Wel blijft het zendschip nog een jaar op zee liggen, maar daarna wordt het naar een haven gesleept, waar het wordt opgeknapt.

Vandaag de dag wordt het schip nog steeds gebruikt tijdens (speciale) uitzendingen van Radio Caroline, dat inmiddels vanaf land opereert.

De zendmast is het hoogste bouwwerk dat ooit op een schip is gebouwd. Een wereldrecord dus, dat echter niet in het Guinness Book of Records komt omdat Caroline destijds een illegale organisatie was.

Jones2004 – Acteur Donald Jones overlijdt. Jones wordt op 24 Januari 1932 geboren in Harlem, New York. In 1954 besluit hij Amerika te verlaten en komt hij na allerlei omzwervingen in Nederland terecht.

Jones wordt bekend als de eerste zwarte ster op de Nederlandse televisie dankzij zijn rol in de succesvolle serie Pension Hommeles van Annie M.G. Schmidt. Hierin zingt hij het nummer Ik zou je in een doosje willen doen.

birdy2011 – Het nummer Skinny love is de hoogste binnenkomer (op 27) in de Top 40. Het wordt gezongen door Birdy.

Skinny love wordt geschreven door Justin Vermont en het is in de beginaflevering van het 5e seizoen van Grey’s Anatomy te horen. Het wordt echter geen hit.

Dat gebeurt wel in de uitvoering van Birdy. In de Top 40 bereikt het de 2e plaats en het staat er maar liefst 27 weken in.

Share Button
15Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.