Pop- & Radiohistorie

19Shares
Share Button

1 juli

Traffic - Paper Sun1967 – Nieuw in de Top 40 is Paper sun, de 1e single van de groep Traffic. Mede-oprichter is Steve Winwood, die enkele maanden eerder The Spencer Davis Group heeft verlaten.

Traffic is geen lang leven beschoren. Eind ’68 wordt zij opgeheven en vormt Winwood de nieuwe groep Blind Faith met o.a. Eric Clapton.

The Surfers - Windsurfin1978Windsurfin’ van The Surfers, staat nieuw in de Top 40. Het Haagse trio The Internationals, verzorgt de achtergrondzang.

Het nummer is een productie van Jaap Eggermont, voormalig drummer van Golden Earring. Achter de schermen krijgt hij veel succes. Zo scoort hij een hit met Spooky’s Day Off van The Swinging Soul Machine en verwerft hij wereldfaam met Stars on 45.

De single van The Surfers bereikt intussen de 2e plaats in de Top 40.

Gloria Estefan - Dont wanna lose you1989 – De nieuwe Alarmschijf is Don’t wanna lose you van Gloria Estefan. Het is haar eigen compositie.

In de VS komt de single op 1. In Nederland bereikt het de 5e plaats.

Later wordt Estefan met het nummer genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Beste vrouwelijke zang’. De Grammy gaat echter naar Bonnie Raitt, met het nummer Nick of time.

Jody Bernal - Que si que no2000Jody Bernal weet het nummer Que si que no de Top 40 in te zingen. Het heet oorspronkelijk Nunca Te Decides en is geschreven door Ramon Garriga, Tote Puerta en Frank Madero, die er in 1997 een grote hit mee hebben in de Latijns-Amerikaanse landen.

In juli komt Que si que no voor de 1e keer op de 1e plaats terecht, waar het 5 weken staat. In oktober komt het voor de 2e keer op 1, voor 2 weken.

Al met al wordt Que si de best verkochte single van 2000.

James Brown2006The Godfather Of Soul, oftewel James Brown, geeft een concert in Ahoy. Een dag later doet hij ook Paradiso aan.

Later blijken het de laatste optredens van Brown in Nederland te zijn geweest. Op 1e kerstdag van hetzelfde jaar, overlijdt de legende op 73-jarige leeftijd.

Share Button
19Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.