Pop- & Radiohistorie

24Shares
Share Button

5 augustus

patricia-je-bent-niet-hip1967 – Op 37 in de Top 40 komt binnen Je bent niet hip, gezongen door Patricia Paay. Het is een vertaling van Ein neues spiel ein neues gluck, dat eerder in de West-Duitse hitparade heeft gestaan.

De dan nog maar 17 jarige Paay, die dan alleen ‘Patricia’ wordt genoemd, haalt met de single de 12e plaats en staat er 12 weken mee in de Top 40.

Naar verluidt zou Paay tot op de dag van vandaag een enorme hekel hebben aan het lied. Ondanks dat, zorgde het wel voor een succesvol debuut.

La Bionda One for you1978 – Een typische zomerhit die op de 22e plaats binnenkomt in de Top 40, is de discoplaat One for me, one for you van La Bionda. Het nummer staat 9 weken in de lijst en bereikt de 6e plaats.

Het internationale succes voor La Biando wordt niet groter. Wel doet het duo nog van zich spreken als ze in 1983 meewerken aan de succesvolle nummers Vamos a la playa en No tengo dinero, van het eveneens Italiaanse duo Righeira.

Tambourine High under the moon1989 – De zo’n 2 jaar eerder opgerichte groep Tambourine, komt met hun single High under the moon, op 24 binnen in de Top 40. Het nummer bereikt als hoogste de 21e plaats.

Het is opvallend dat de single een redelijk succes heeft, omdat ze klinkt alsof het rechtstreeks uit de jaren ’60 komt. Kennelijk zijn er toch nog veel mensen die dat op prijs stellen.

Take_that_never_forget1995Never Forget van boyband Take That, komt binnen op 27 in de Top 40.

Het lied is geschreven door bandlid Gary Barlow. In het begin van het nummer wordt gebruik gemaakt van zang van Verdi’s Requiem dat wordt gezongen door de Henllan Boys Choir, onder leiding van Alistair Stubbs.

In Engeland staat het nummer 3 weken op 1. In Nederland komt het tot de 7e plaats.

collage Boten Anna2006 – Hoogste binnenkomer op 16 in de Top 40 is Boten Anna van de Zweed die zich Basshunter noemt. Met deze single wordt Jonas Erik Altberg, zoals hij echt heet, bekend in Scandinavië en Nederland.

In verschillende landen wordt het woord ‘bot’ verkeerd begrepen en wordt gedacht dat het over een boot gaat. Dat wordt nog eens versterkt als Basshunter in de bijbehorende videoclip gebruik maakt van een waterfiets.

In Nederland maken De Gebroeders Ko van deze verkeerd begrepen opvatting gebruik. Zij maken een parodie over een boot, Anna. Deze versie wordt ook een hit en haalt de 6e plaats in de Top 40.

Share Button
24Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.