Verhaal

17Shares
Share Button

Afhaken

VissenDe aanwaaiende lucht over de Golf van Mexico doet zijn blonde haren wapperen. Hoewel hij nog jong is, zien zijn bewegingen er al ervaren uit. Routineus gooit hij de vislijnen in het zeewater en steekt twee hengels in het zand. Daarna is het wachten.

In tegenovergestelde richting van zijn blik, ligt een jonge vrouw op een bont gekleurde badhanddoek. Omdat ik haar eerder het ontblootte bovenlijf van de jongen zag strelen, bestempel ik haar als zijn vriendin. Verveeld bladert ze in een tijdschrift.

Naarmate ze meer bladzijden omslaat, kijkt ze steeds vaker naar hem op. Haar ongeduld lijkt snel te groeien, zeker nu haar verleidingspoging tot het insmeren van haar rug, mislukt. Op haar vragen schudt hij kort zijn hoofd, zoals men wel vaker doet bij ongewenste afleiding.

Tijdens mijn siësta moet ze het hebben opgegeven en ik zie haar pas weer als ze een uur later het strand op loopt. Ze beent op hem af en beveelt hem nú mee te komen. Tevergeefs. Hij negeert haar bijna.

Als ze afdruipt, vraag ik me af of ze inmiddels definitief is afgehaakt. Of ze beseft, dat ze voor hem misschien nooit meer heeft betekent dan bijvangst.

Triest

Share Button
17Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.