Verhaal

10Shares
Share Button

MV verschilWas will das weib?

Tuin ik er toch weer in. Geef ik antwoord op haar vraag of hoge hakken of laarzen beter passen bij het concert. Moet ik niet doen. Ik moet alleen maar luisteren. Desnoods voorwenden dat ik over een antwoord nadenk. Dat is doorgaans genoeg.

Ken de klant, is een goed advies. Ken de vrouw, nog beter. Besef als man dat de vragen van een vrouw altijd camoufleren. Dat de schaapskleren noden tot het op je hoede zijn.

Vraagt ze je bijvoorbeeld of ze iets mag demonstreren, kijk dan niet met een voor kennisgeving aannemende blik. In godsnaam niet. Zie daarentegen doorheen de mist de vage contouren van een bevel om voortaan net te doen als zij. Nee, niet vanaf volgende week, maar per direct.

En vraagt ze je een klus te klaren, hoor dan het verhulde ultimatum. Dat dus al is verlopen, want was je een wijze kerel, dan stonden die vuilniszakken natuurlijk allang buiten.

De taal van de vrouw. Voor mannenhersens vaak onverstaanbaar omdat haar geheimen zich tussen de regels verbergen. Bij een nieuw bankstel, een nieuwe auto of nieuw ondergoed, gaat het haar niet om de functionaliteit, maar om het ‘mooi zijn’. Dát heeft prioriteit. Wil je een goed lopende herenmodezaak, begrijp dit dan als het je opvalt dat vrouwlief vaak meegaat.

Ben ik horende doof, dan geef ik antwoord. Maar dat is hetzelfde als spugen tegen windkracht 12 in. Dan raad ik haar aan hoge hakken te dragen, maar net zo goed zeg ik niets. ‘Is dat niet een tikkeltje ordinair?’ twijfelt ze. ‘Nee hoor schat’, blunder ik nog een keer.

Pas wanneer ze naar de auto loopt, besef ik hoe blind ik zo-even was. Wat ik al eerder zag, dringt eindelijk tot me door: tijdens het vragen had ze de laarzen al aan waarmee ze nu in de auto stapt.

freud

 

Share Button
10Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.