Waaiwijf

134Shares
Share Button

Tijdens het middagrondje met mijn vierpotige vrienden, zie ik dat de storm tot nu toe al aardig heeft huisgehouden. Talloze takken liggen op ongebruikelijke plaatsen, in schuttingen gapen waaiboomgaten en een vergeten binnen te halen rolcontainer met het cijfer negentien schuift inmiddels voorbij huisnummer zeven. De storm die uithaalt met windkracht tien en op de Wadden zelfs met elf, heet Eunice. Een pittig vrouwtje.

Terwijl het waaiwijf mij met haar krachtige windstoten slaat en me de adem bijna ontneemt, moet ik lachen om mijn keffers die hun best doen om zich tijdens hun plasje staande te houden. Dat lukt ze wonderwel, waarbij ze er ook nog in slagen de gele straal zo te richten dat ze zichzelf niet bevlekken. Een kunststukje dat de titel ‘Wel gepist maar niet nat’ zou kunnen dragen.

Intussen houd ik bij iedere stap de grote bomen waar we langs moeten lopen scherp in de gaten. Zoals die ene zo’n vijftig meter verderop, die verdacht veel doorbuigt. Vandaar dat ik het wandelpad verlaat en verder ga op het trottoir aan de overkant. Tegen de zin in van mijn drollendraaiers, die juist van plan waren zich te laten bedwelmen door de achtergelaten geur van een teefje. Jammer jongens. Volgende keer beter.

Als we aan de overkant zijn krijgt mijn voorgevoel gelijk als de boom van zo-even een buiging van negentig graden maakt. Hoewel het twaalf meter lange dikke ding netjes langs de schutting van de achtertuin van het eerste huis valt, raakt het wel het schattig korenbloemblauw tuinhuisje achter het tweede huis. Een opberghok waar zo te horen aardig wat aardewerk in stond.

Zielig voor de eigenaren, zou je kunnen denken. Ware het niet dat de natuurliefhebbers het schuurtje ooit neerzetten op grond van de gemeente en zo hun tuin onrechtmatig vergrootten. Een gevalletje Russisch landjepik waar men nu de prijs voor betaalt. Bestraft door een storm die ook Karma had kunnen heten. In de ogen van de pineuten ongetwijfeld een bitch.

Share Button
134Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.