Zomeravond

38Shares
Share Button

29 augustus

Zomeravond 160829Maandagavond = Zomeravond!

Tijdens de zomermaanden presenteren Gerben Kessen en Jeroen Griekspoor een luchtig, interessant en gezellig zomers radioprogramma.

Vanavond draaien we op verzoek, nemen we een duik in de popzomergeschiedenis van augustus 1981, bellen we met tropisch Miamo en krijg je een reistip van onze eigen resiadviseuze Sonja van Bakel.

Luister mee, iedere maandagavond tussen 7 en 9 op Meerradio!

Zomerpopgeschiedenis…

Aneka - Japanese-boy - 1981Aneka – Japanese boy

Voor de klassieker van vanavond, gaan we terug naar 29 augustus 1981. Dan komt op 32 nieuw binnen in de Top 40, de single Japanese Boy van de Schotse zangeres Aneka.

Aneka is niet haar ware naam, want de zangeres heet Mary Sandeman. Echter, dat werd als niet passend bij het nummer gezien en dus doken schrijver Bob Heatlie en producer Neil Ross, het telefoonboek in om een betere naam te vinden.

Tot ieders verrassing, wordt Japanese boy een grote hit. Zo komt het in o.a. Zweden en Engeland, op nummer 1. In Nederland bereikt het als hoogste de 7e plaats: ook niet slecht.

Achteraf gezien is dit nummer een zgn. ééndagsvlieg. Niet zo gek als je bedenkt dat de zangeres niet graag haar huis verliet om allerlei promotie te doen. Wat overigens niet betekende dat ze niet in het buitenland kwam, want kijk maar naar video, een oude opname van het tv-programma TopPop.

Share Button
38Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.