6 juni
Maandagavond = Zomeravond!
Tijdens de zomermaanden presenteren Gerben Kessen en Jeroen Griekspoor een luchtig, interessant en gezellig zomers radioprogramma.
We vliegen mee met stewardess Irene, draaien op jouw verzoek, laten je smullen van ons ijsrecept en krijgen reistips van Sonja van Bakel.
Luister mee, iedere maandagavond tussen 7 en 9 op Meerradio!
Smullen maar met …
Yoghurtijs
Men neme …
- 2 dl volle yoghurt
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze
- Yoghurt, suiker en vanillesuiker kloppen tot de suiker is opgelost
- Slagroom kloppen tot vla
- Voorzichtig door elkaar scheppen
- In de diepvries
- Ieder half uur (!) met een vork helemaal doorkloppen om de ijskristallen kort te krijgen en dan weer terugzetten
- Herhalen tot het echt ijs is
Serveertips
- Als het ijs erg hard is geworden, een half uurtje van tevoren uit de vriezer halen
- Heerlijk met sinaasappeljelly en mikado-puur stokjes.